Cateva sute de protestatari s-au adunat, luni seara, in fata cladirii Parlamentului, la o noua manifestatie impotriva modificarii legilor justitiei. Multimea scandeaza: :Hotii!", "Nu vrem sa fim condusi de hoti!" si "Nu scapati!". Jandarmii au instalat garduri de protectie. Pe langa efectivele de jandarmi obisnuite, la protest sunt si jandarmi calare, potrivit News.ro. La precedentul miting, prezenta acestora a provocat nemultumiri in randurile manifestantilor. Liderii USR si PNL se afla din nou printre manifestanti, dupa ce au participat si la protestul de duminica seara, din Piata Victoriei.

Protestul are loc dupa ce Camera Deputatilor a adoptat modificarea Statutului magistratilor si modificarea legii ANI, pe fondul nemultumirilor exprimate de opozitie.

VIDEO cu protestul din fata Parlamentului - inceputul protestului, in jurul orei 17:00 (sursa: Facebook / Coruptia ucide)

"De la ora 17.00, AZI, are loc votul final in prima Camera decizionala (Camera Deputatilor) pe modificarile la legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor si votul pe modificari la legea ANI. Inca o data, PSD-ALDE isi bate joc de procedura parlamentara, devansand votul final, care,in mod normal trebuia sa aiba loc maine. Mai mult, furiseaza votul sub acoperirea sedintei solemne dedicate Regelui Mihai, ceea ce constituie in sine o ofensa. De la ora 16.00, HAI LA PARLAMENT, sa-i oprim! #vavedem #justitienucoruptie #faraviolenta", au scris initiatorii protestului, pe pagina de Facebook a evenimentului.