Vasile Balint zis 'Sile Camataru' a fost condamnat definitiv luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 5 ani si 6 luni inchisoare cu executare, intr-un dosar de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, omor, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, anunta Agerpres.

Sile Camataru la Realitatea TVFoto: Captura Realitatea TV

In acelasi dosar, Mario Nutu Balint, fiul lui Sile Camataru, a primit 2 ani de inchisoare cu suspendare.

De asemenea, Radu Cristian Rosca, unul din liderii clanului 'Sportivilor', a fost condamnat la 9 ani inchisoare.

Fratii Ion Balint zis 'Nutu Camataru' si Vasile Balint zis 'Sile Camataru', precum si liderul clanului 'Sportivilor', Radu Cristian Rosca zis 'Rosca', au fost trimisi in judecata in iulie 2013, alaturi de alti 51 de interlopi, pentru savarsirea de infractiuni de violenta.

Procurorii DIICOT au destructurat la acea vreme doua dintre cele mai importante grupari infractionale constituite pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov.

Gruparile infractionale organizate, cunoscute sub denumirile 'Camatarii' si 'Sportivii', erau specializate in savarsirea de infractiuni de violenta - santaj, camatarie, tentativa de omor calificat si omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, uz de arma letala fara drept.

Potrivit anchetatorilor, activitatea membrilor gruparilor s-a desfasurat pe doua paliere infractionale. Astfel, in perioada 2008 - 2012, membrii celor doua grupari rivale au provocat in spatiul public conflicte stradale in care s-au folosit inclusiv arme de foc, in scopul asigurarii suprematiei la nivel infractional in municipiul Bucuresti, situatii ce au avut drept consecinta directa punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a mai multor persoane.