Un numar de 496 de mineri de la exploatarile de huila Lonea si Lupeni au fost concediati colectiv in cadrul programului de disponibilizari al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), cei care au plecat din sistem definitivandu-si luni documentele ce tin de incheierea relatiilor de munca in cadrul companiei, anunta Agerpres.

Persoanele disponibilizate vor beneficia de plati compensatorii si venituri de completare, a declarat presedintele Sindicatului 'Muntele', Darius Campean.

'Platile compensatorii vor fi acordate la sfarsitul lunii decembrie, cel mai tarziu pana la jumatatea lunii ianuarie', a aratat liderul sindical.

Potrivit acestuia, deficitul de personal de la exploatarile miniere din cadrul CEH va fi completat din luna ianuarie, una dintre variante fiind preluarea unui numar de angajati de la Societatea Nationala Inchideri Mine Valea Jiului, companie cu care a fost semnat un protocol de colaborare.

Programul de concedieri colective de la minele Lonea si Lupeni s-a aplicat angajatilor care indeplinesc conditiile de pensionare pana in martie 2018, conform criteriilor anuntate la inceputul acestui proces.

De asemenea, pe listele de concedieri colective s-au aflat salariatii cu aport scazut la procesul de productie, dar si cei care sufera de boli foarte grave si nu mai pot munci.

In urma procesului de disponibilizare, numarul angajatilor CEH a scazut la circa 4.400 de persoane, dintre care minerii reprezinta peste 3.000 de salariati.