Regia Nationala a Padurilor - Romsilva a pus in vanzare 83.000 de pomi de Craciun, din care 70.000 din specia brad si 13.000 din specia molid, a declarat pentru News.ro directorul general Ciprian Pahontu, care estimeaza ca vor fi vanduti toti pomii. "49.000 provin din pepinierele silvice ale Romsilva, diferenta fiind din lucrari de ingrijire a padurilor", a spus Ciprian Pahontu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Regia a pastrat preturile la nivelul celor de anul trecut, intre 10 si 20 de lei la molid si 20-30 de lei la brad, precizeaza reprezentantul Romsilva.

"De la noi s-au vandut toti brazii de Craciun, in anii anteriori. Cantitatea este destul de mica si estimam ca si in acest an se vor vinde toti pomii", spune Pahontu.

Romsilva vinde si pomi de Craciun la ghiveci.

"Aici pretul poate creste pana la 180 de lei, in functie de dimensiune si specie. Fiind mai scumpi, cererea pentru pomii de Craciun la balot este mai mica", mentioneaza oficialul regiei.

In plus, odata cu modificarile legislative din acest an, Romsilva are obligatia sa preia in administrare suprafetele de padure care nu sunt pazite in prezent.

"Romsilva este in plina actiune de preluare, pana acum am luat in paza circa 14.000 hectare de padure in acest sistem. Acolo unde vor fi suprafete mai mari, vom avea nevoie de personal suplimentar. Nu stim cat, pentru ca nu s-a facut o evaluare la nivel national, acum se identifica padurile nepazite", a punctat Pahontu.