Ninsorile abundente cazute in ultimele ore in judetul Bistrita-Nasaud au creat probleme in circulatia trenurilor si in alimentarea cu electricitate a localitatilor, potrivit unui comunicat de presa remis, duminica, de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), citat de Agerpres.

Din cauza caderilor de copaci pe firul de contact, intre statiile CF Arion si Gradinita, trei trenuri de calatori nu si-au putut continua drumul.

Astfel, trenul 1766 Timisoara - Iasi, cu aproximativ 120 pasageri, a stationat intre localitatile Ilarion si Gradinita, trenul 1830 Timisoara- Iasi a stationat la Silhoasa, iar trenul 5712 Ilva Mica - Suceava a fost oprit in statia Ilva Mica, din cauza blocarii caii ferate cu celelalte doua trenuri.

Potrivit CJSU, problemele la alimentarea cu energie electrica in zona in care stationa trenul 1766 au fost remediate in jurul orei 9,16, urmand ca garnitura sa fie repusa in circulatie.

Un alt copac a cazut pe DN 17D, intre localitatile Rebrisoara si Nepos, intervenindu-se rapid pentru inlaturarea acestuia.

In zona Piatra Fantanele, aproximativ 360 abonati au ramas fara energie electrica, insa echipele de interventie au reusit sa remedieze defectiunile in jurul orei 10,37.

Potrivit comunicatului CJSU Bistrita-Nasaud, pe drumurile nationale si judetene s-a intervenit, duminica dimineata, cu circa 50 de utilaje de deszapezire si cu peste 360 de tone de material antiderapant.

Prognoza meteo arata ca in urmatoarele ore ninsorile vor continua pe arii relativ extinse, iar la munte vantul va bate cu putere, spulberand sau viscolind zapada.

Avand in vedere conditiile meteo, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud a suplimentat numarul echipajelor care actioneaza pentru monitorizarea traficului rutier, in tot judetul.

In Pasul Tihuta, pe DN 17, echipaje formate din politisti de la Serviciul Rutier si de la postul de politie zonal efectueaza controale in trafic, pentru a se asigura ca autovehiculele care urca sunt echipate corespunzator de iarna si pentru a evita, astfel, formarea de blocaje in trafic.