Un microbuz cu aproximativ 20 de persoane la bord s-a lovit de un stalp si s-a rasturnat in judetul Harghita, in accident au murit doi oameni, iar mai multi au fost raniti. Microbuzul facea curse intre Praga si Orhei (R. Moldova), cele doua persoane decedate fiind cetateni moldoveni. Potrivit ultimelor informatii, 15 persoane au fost ranite, dar doar sapte au ajuns la spital, restul refuzand internarea. Accidentul a avut loc duminica dimineata pe DN 15, intre localitatile Borsec si Tulghes.

Accident rutierFoto: News.ro

UPDATE 9.28 "In acest moment avem doua persoane decedate si 15 pacienti raniti. Opt au refuzat transportul la spital. Sapte au fost transportati la spitalul din Toplita, sase cu leziuni si copilul fara leziuni", a precizat pentru Agerpres seful Serviciului Judetean de Ambulanta Harghita, dr. Peter Szilard.

UPDATE 8.29 O reprezentanta a ISU Harghita a spus ca, "din primele date pe care le avem pana in acest moment se pare ca doua persoane sunt decedate, un barbat si o femeie, patru in stare grava, 14 raniti usor. Se intervine cu opt echipaje de la Serviciul Judetean de Ambulanta, cinci ambulante SMURD, doua autospeciale de descarcerare, de la Gheorgheni si Toplita. In sprijin de la ISU Neamt avem doua ambulante SMURD si o autospeciala de transport personal si victime multiple si de la Miercurea Ciuc a plecat o autospeciala de transport victime multiple, cu punctul medical avansat".

Potrivit sursei citate, initial au reusit sa iasa din microbuz noua persoane, iar 11 au ramas in interior, iar in acest moment doar femeia decedata se mai afla incarcerata.

Raed Arafat a declarat duminica dimineata, oferind primele informatii despre accident, ca la fata locului ajunsesera mai multe echipaje, iar altele inca erau pe drum deoarece accidentul a avut loc intr-o zona departe de orase cu spitale.