Prim-ministrul Mihai Tudose a declarat sambata, la Belgrad, ca Guvernul Romaniei este alaturi de partenerii din Uniunea Europeana si este solidar cu partenerii din NATO in ceea ce priveste eforturile de a aduce stabilitate si securitate in zona, intrebat fiind daca tarile din Balcanii de Vest ar putea fi afectate de recunoasterea de catre SUA a Ierusalimului drept capitala a Israelului, transmite News.ro.

"Am vorbit de globalizare, am vorbit de interconectare, nu mai exista conflicte indepartate si conflicte apropiate. Din acest punct de vedere, orice zona care pune in pericol, orice conflict care pune in pericol stabilitatea, siguranta cetatenilor nostri reprezinta o preocupare. Ne manifestam, ca Guvern al Romaniei, aceeasi pozitie de a fi implicati, alaturi de partenerii din Uniunea Europeana, suntem solidari si cu partenerii din NATO, pentru orice efort care duce la stabilitate si securitate in zona", a declarat Mihai Tudose in cadrul unei conferinte de presa comune alaturi de presedintele Serbiei si de omologii sai din Bulgaria si Grecia.

Donald Trump a recunoscut miercuri Ierusalimul drept capitala a Israelului, marcand o ruptura spectaculoasa cu predecesorii sai si ignorand puternicele avertismente ale liderilor din regiune si nu numai, care se tem de un val de violente in Orientul Mijlociu. Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat drept o "zi istorica" recunoasterea de catre presedintele american a Ierusalimului drept capitala Israelului.