ANM a emis o informare meteo de precipitatii mixte si ninsori la munte, valabila de sambata ora 11.00 pana duminica ora 20.00 in mare parte din tara, dar si doua coduri galbene, unul de viscol si ninsori insemnate cantitativ in zonele de munte si unul de vant puternic ce intra in vigoare duminica.

Cod galben de viscolFoto: ANM

Potrivit informarii meteo, in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, vor fi precipitatii moderate cantitativ, la inceput sub forma de ploaie si lapovita, apoi vor predomina ninsorile si local se va depune strat de zapada.

In regiunile sudice si sud-estice precipitatii locale se vor semnala in cursul noptii de sambata spre duminica si in prima parte a zilei de duminica si vor fi ploi, dar trecator si lapovita sau ninsoare.

La munte aria ninsorilor va fi in extindere incepand cu masivele vestice, iar vantul va prezenta intensificari sustinute. Temporar vantul se va intensifica si in zonele joase de relief, cu viteze in medie de 45...55 km/h. In cursul zilei de duminica, treptat, precipitatiile vor fi in diminuare si in restrangere.

Potrivit primului cod galben, in zonele de munte, incepand de sambata, ora 15.00, si pana duminica, ora 16.00, se vor consemna intensificari ale vantului, ninsori insemnate cantitativ si strat de zapada consistent.

In toate zonele de munte, temporar vor fi ninsori local insemnate cantitativ si cu depunere de strat consistent de zapada. Vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi 60...70 km/h, iar pe creste peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.

Al doilea cod galben, de vant, este valabil duminica intre orele 02.00 si 16.00.

In intervalul mentionat in sudul Olteniei, al Munteniei si al Dobrogei vantul va avea intensificari cu viteze de 55...60 km/h si temporar 70 km/h.