Un tanar a murit si patru adolescenti au fost grav raniti in noaptea de vineri spre sambata, dupa ce masina in care se aflau s-a izbit de temelia de beton a unui gard, pe fondul vitezei excesive neadaptate la drumul acoperit cu polei.

Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a declarat pentru Agerpres ca un tanar de 32 de ani, din municipiul Gheorgheni, conducea un autoturism pe DJ 126, pe sensul de mers Gheorgheni-Ciumani, cand, pe raza comunei Joseni, intr-o curba deosebit de periculoasa la dreapta, dar cu vizibilitate si semnalizata corespunzator, a pierdut controlul asupra directiei, vehiculul a parasit partea carosabila si s-a lovit cu partea din fata de gardul unui imobil.

Potrivit sursei citate, din primele cercetari, soferul nu a adaptat viteza la conditii de drum in curba si carosabil acoperit de polei.

Din accident a rezultat decesul conducatorului auto si ranirea celor patru pasageri din autoturism, doua adolescente de 17 ani, una din comuna Lazarea si cealalta din Gheorgheni, si doi baieti, de 17, respectiv 19 ani, ambii din municipiul Gheorgheni.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Harghita, Alina Ciubotariu, a declarat ca cele doua adolescente au fost preluate de echipaje ale Serviciului Judetean de Ambulanta, iar adolescentii au fost preluati de echipaje SMURD, toti patru fiind transportati la Spitalul municipal din Gheorgheni.

In timpul noptii, trei dintre ei, care se aflau in stare mai grava au fost transferati al Spitalul Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc.