In municipiul Bacau a avut loc, vineri, Gala de Recompensare a elevilor care au participat, in acest an (in perioada februarie-noiembrie) la concursul cu tema "Coruptia stopeaza Evolutia". Proiectul, initiat de Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Bacau, s a desfasurat cu sprijinul financiar al administratiei PSD-iste locale. Primarul Bacaului, Cosmin Necula a laudat "lupta anticoruptie".

Cosmin NeculaFoto: Hotnews

Avand ca scop „cresterea gradului de informare a tinerilor cu privire la impactul fenomenului coruptiei si educarea acestora in spiritul dezvoltarii unui comportament integru in societate”, proiectul „ 2Ǟ # Atitudine Anticoruptie ” s-a adresat elevilor din 15 licee de pe raza municipiului Bacau.

Peste 1000 de elevi si profesori au participat la acest proiect initiat de Directia Generala Anticoruptie - Serviciul Judetean Bacau si la care s au inscris oficial 192 de lucrari pe doua sectiuni: spot anticoruptie si arte vizuale. Tot concursul a fost finantat de actuala administratie a municipiului Bacau, elevii primind tablete, camere video si aparate foto performante.

La Gala de Recompensare, desfasurata la Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau, cele mai importante premii au fost acordate de primarul Cosmin Necula, presedinte al organizatiei PSD Bacau care a avut cuvantul de deschidere: "Tot aud de cutare care a fost arestat sau condamnat pentru coruptie insa a facut si lucruri bune. Nu sunt deloc de acord cu acest mod de gandi. Este bine ca lupta anticoruptie prinde contur, iar dvoastra, ca elevi trebuie sa fiti atenti la orice fapta din jurul vostru care incalca legalitatea".

In acelasi timp edilul Bacaului a cerut celor peste 300 de elevi prezenti la Centrul de Afaceri "sa fie atenti, in viitori, ca toti functionarii statului, profesori, medici sa fie platiti adecvat pentru a nu se ajunge la coruptie publica".

Prezenta la Gala, comisarul sef, Sarmiza Fetcu, purtator de cuvant al Directiei Generale Anticoruptie a declarat ca: "Ne am bucurat sa vedem nu numai talent creativ ci si gandire. Perceptia elevilor asupra coruptiei este dat, pana la urma, de ceea ce vad in jurul lor. Am remarcat ca aceasta perceptie a elevilor nu este deloc buna".

De remarcat ca ultimii doi primari din muncipiul Bacau, Dumitru Sechelariu si Romeo Stavarache, au fost arestati pentru probleme grave de coruptie. Romeo Stavarache a fost condamnat, in acest an, dupa trei mandate de primar, la 4 ani de inchisoare cu executare.