Erika-Gabriela Czigler, angajata a unei firme din Maramures care a fost audiata in dosarul de coruptie al primarului municipiului Baia Mare, Catalin Chereches, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului.

Potrivit DNA, citata de Agerpres, femeia a mintit sub juramant atat in faza de urmarire penala, cat si in fata instantei de judecata.

"In zilele de 3 mai 2016, 9 mai 2016 si 14 iunie 2017, in faza de urmarire penala si ulterior in fata Tribunalului Cluj, inculpata Czigler Erika-Gabriela a fost audiata in calitate de martor in dosarul prin care a fost trimis in judecata Chereches Catalin, primar al municipiului Baia Mare, sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, in forma continuata (...), imprejurare in care inculpata, sub prestare de juramant, a dat declaratii neconforme adevarului. Prin afirmatiile facute in fata procurorilor anticoruptie si a instantei de judecata, inculpata a urmarit impiedicarea tragerii la raspundere penala a persoanei trimise anterior in judecata", se precizeaza in comunicat.

Dupa finalizarea rechizitoriului, dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Cluj.

Catalin Chereches a fost trimis in judecata in mai 2016 pentru luare de mita in forma continuata, dosarul, in care a fost audiata si Erika-Gabriela Czigler, aflandu-se pe rolul Tribunalului Cluj.