Un barbat, in varsta de 72 de ani, a fost lovit mortal vineri, pe o trecere de pietoni, informeaza purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, Luiza Danila, informeaza Agerpres.

Accidentul s-a petrecut pe Calea Bucuresti, o artera cu patru benzi de circulatie pe sens, la intrarea in municipiul Brasov dinspre Predeal. Autovehiculul care a lovit pietonul l-a aruncat la aproximativ 40 de metri distanta si, cu toate eforturile facute de echipajul SMURD ajuns la fata locului, varstnicul a decedat, avand leziuni incompatibile cu viata, a declarat sursa citata.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Brasov, Gabriela Dinu, autovehiculul care a lovit pietonul circula pe Calea Bucuresti spre strada Toamnei si nu a acordat prioritate de trecere pietonului, care traversa regulamentar strada, la intersectia strazilor Calea Bucuresti cu Soarelui.

Pe aceasta trecere de pietoni au mai fost accidentate mortal anul trecut o tanara de 16 ani si o femeie de peste 60 de ani.

Purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, a declarat pentru Agerpres ca trecerea de pietoni este semnalizata corespunzator, are iluminat special inclusiv pe timp de noapte. El a precizat ca, in acest moment, se monteaza stalpii pentru semafoarele actionate manual.