Protectia Copilului Bistrita-Nasaud a declansat, vineri, o ancheta, in cazul unui baietel de 5 ani din comuna Bistrita Bargaului, care apare plangand intr-un material video, distribuit pe retelele de socializare, fiind traumatizat de un barbat costumat in Mos Nicolae, individul amenintandu-l si chiar lovindu-l cu o bata, informeaza Agerpres.

Copil terorizat de "Mos Nicolae"Foto: Captura Digi 24

In imagini se observa ca in incapere se afla si mama copilului, care ii cere baietelului sa ii promita mosului deghizat ca va fi cuminte, dar si un alt minor, o fata, care este pusa sa stea in genunchi in fata barbatului si sa rosteasca o rugaciune.

Materialul video a ajuns la tatal copilului, originar din judetul Constanta, care este plecat la munca in strainatate si care a decis sa ia masuri.

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Constanta, Oana Manoila, tatal, domiciliat in Tuzla, a trimis imaginile video pe pagina de socializare a institutiei, care, la randul sau, a cerut sprijinul politiei pentru identificarea mamei.

Avand in vedere ca mama este din judetul Bistrita-Nasaud, a fost sesizata Protectia Copilului de aici, care, vineri, a declansat o ancheta in acest caz.

Si Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud s-a autosesizat dupa vizionarea materialului video. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Crina Sirb, politistii au reusit sa il identifice pe cel care apare costumat in Mos Nicolae, in persoana unui barbat de 40 ani din comuna Bistrita Bargaului, si pe mama copilului, o femeie de 31 ani din aceeasi localitate.

In cauza s-a deschis dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de rele tratamente aplicate minorului, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

De asemenea, politistii au sesizat la randul lor Protectia Copilului si au cerut acordarea de asistenta psihologica baietelului de 5 ani.

Atentie, imagini cu puternic impact emotional: