"Romanii se dovedesc mai uniti ca niciodata in jurul unor principii fundamentale, pentru a caror respectare militeaza activ, fara a mai accepta niciun pas inapoi", arata presedintele Klaus Iohannis intr-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Constitutiei Romaniei.

Klaus IohannisFoto: Presedintia Romaniei

"Ca Presedinte al Romaniei, in temeiul atributiilor de a veghea la respectarea Constitutiei, indemn toate institutiile statului sa tina cont nu doar de litera, ci si de spiritul Legii Fundamentale, conditie indispensabila pentru buna guvernare a societatii romanesti", mai arata presedintele in mesajul transmis public vineri dimineata.

"Promovarea statului de drept si a independentei justitiei, lupta impotriva coruptiei, asigurarea integritatii in functiile si demnitatile publice sunt valori constitutionale care nu pot fi negociate, ingradite sau eliminate", mai spune Iohanni.

Iata mesajul integral:

"In orice democratie, Constitutia este expresia cea mai inalta a valorilor unei natiuni si asigura acea legatura de incredere intre cetateni si institutiile statului, esentiala pentru dezvoltarea solida si durabila a oricarei societati.

Sub imperiul Legii Fundamentale, de la a carei adoptare prin referendum sarbatorim astazi 26 de ani, romanii se dovedesc mai uniti ca niciodata in jurul unor principii fundamentale, pentru a caror respectare militeaza activ, fara a mai accepta niciun pas inapoi. Promovarea statului de drept si a independentei justitiei, lupta impotriva coruptiei, asigurarea integritatii in functiile si demnitatile publice sunt valori constitutionale care nu pot fi negociate, ingradite sau eliminate.

Ca Presedinte al Romaniei, in temeiul atributiilor de a veghea la respectarea Constitutiei, indemn toate institutiile statului sa tina cont nu doar de litera, ci si de spiritul Legii Fundamentale, conditie indispensabila pentru buna guvernare a societatii romanesti".