Magistratii Judecatoriei Raducaneni din judetul Iasi au emis o ordonanta presedintiala prin care obliga o familie din localitate sa continue tratamentul fetitei de zece ani bolnave de cancer, dupa ce parintii au spus ca refuza operatia copilului, pe motiv ca i s-ar putea fura organele, potrivit news.ro.

Directia pentru Protectia Copilului Iasi a dat in judecata o familie din localitatea Raducaneni, judetul Iasi, iar Judecatoria Raducaneni a emis o ordonanta presedintiala prin care obliga parintii sa continue tratamentul fetitei in varsta de zece ani.

Purtatorul de cuvant al Directiei pentru Protectia Copilului Iasi, Tiberiu Bantas, a declarat joi ca in urma cu o zi institutia a primit decizia scrisa a instantei si ca se vor face toate demersurile pentru ca fetita sa continue tratamentul si eventual sa fie supusa unei interventii chirurgicale. Bantas a spus ca daca familia refuza in continuare tratamentul fetitei, se va apela inclusiv la executorul judecatoresc.

Directia pentru Protectia Copilului Iasi a dat in judecata familia din Raducaneni dupa ce medicii au informat institutia ca parintii nu si-au adus fetita la tratament din luna iulie, desi copilul este diagnosticat cu cancer renal in stare avansata si necesita o interventie chirurgicala.

Fetita a fost operata la varsta de patru ani, insa boala copilului a recidivat.

Parintii copilului le-au declarat jurnalistilor ca nu au incredere in medici si ca se tem ca in cazul unei noi interventii chirurgicale ii vor fi furate organele.

Totodata, parintii au mai spus ca instanta nu este compusa din medici si ca fetita nu poate fi luata cu forta din familie, intrucat "este ingrijita exemplar".