Procurorul general Augustin Lazar afirma, cu referire la modul in care au fost votate miercuri amendamentele la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, ca exista o dorinta de a pune sub control sistemul judiciar, mai puternica decat ratiunea. Augustin Lazar mai spune ca modificarea legilor Justitiei in "conditii improprii" va bulversa sistemul.

Augustin LazarFoto: AGERPRES

"Nu as putea caracteriza activitatea Camerei Deputatilor, dar va pot spune un singur lucru: modificarea legilor Justitiei in aceste conditii improprii si fara sa avem studii de impact cu referire la rezultatele care s-ar produce va bulversa in mod sigur Justitia romana. Acest aspect se vede de catre orice persoana de buna credinta. Nu trebuie sa fii mare jurist pentru a intelege aceste lucruri", a declarat joi Augustin Lazar la CSM, potrivit News.ro

Procurorul general sustine ca "dorinta de a pune sub control Justitia este mai puternica decat ratiunea"

Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor a fost adoptata miercuri pe articole intr-o sedinta maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind insa amanat pentru ca PSD - ALDE - UDMR nu au reusit sa stranga suficienti deputati pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptata de plen fata de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se indrepta impotriva magistratului care a savarsit o eroare din rea-credinta sau grava neglijenta.