Politistii din Prahova fac joi dimineata 52 de perchezitii in 7 judete si in Capitala, la sediile unor societati comerciale si la locuintele unor persoane banuite de evaziune fiscala si spalare a banilor, 40 de persoane urmand sa fie duse la audieri, scrie News.ro. Prejudiciul in acest dosar este de 1,4 milioane de euro din evaziune fiscala si 300.000 de euro din spalare de bani.

"La data de 7 decembrie a.c., politisti Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe Tribunalul Prahova, efectueaza 52 de perchezitii domiciliare, in municipiul Bucuresti si in judetele Prahova, Bacau, Iasi, Galati, Alba, Buzau si Dambovita. Actiunea vizeaza persoane banuite ca ar face parte dintr-o grupare infractionala specializata in savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare a banilor", anunta Politia.

Conform politistilor, "in perioada 2010 ¬ 2016, 30 de societati comerciale beneficiare ar fi influentat obligatiile fiscale datorate bugetului de stat, in sens negativ, prin inregistrarea in evidentele contabile proprii de operatiuni nereale".

Pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala ar fi fost folosite 10 societati cu un comportament de tip fantoma.

"Prejudiciul cauzat este in valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscala si alte 300.000 de euro din infractiunea de spalare a banilor", mentioneaza Politia, adaugand ca 40 persoane urmeaza sa fie conduse la audieri.