Custodele Coroanei romane, Margareta, afirma, intr-un comunicat "catre tara", ca, dupa ce a fost "chemata a fi urmasa bunului Rege Mihai", care i-a lasat ca "sfanta mostenire iubirea si credinta fata de Romania", va continua munca si va respecta legamantul fostului monarh.

Principesa MargaretaFoto: youtube.com

Iata mai jos mesajul Custodelui Coroanei:

"Chemata a fi urmasa bunului Rege Mihai, care mi-a lasat ca sfanta mostenire iubirea si credinta fata de Romania, voi continua munca si voi respecta legamantul sau.

In eforturile pentru dezvoltarea si consolidarea tarii, voi avea ca model exemplul parintelui nostru si convingerea lui in destinul poporului roman.

Aduc adanca recunostinta celor patru generatii anterioare ale familiei mele, care au creat legatura intre tara si Casa Regala. O suta cincizeci de ani care au adus Romaniei institutii moderne, dezvoltare, consolidare si deschidere catre lume.

In lunga sa viata, al patrulea rege al Romaniei a gasit sprijin in credinta, in speranta si in rabdare. In toate imprejurarile, el a raspuns cu dreptate si, cand a fost posibil, cu iertare.

Sunt sigura ca, in viitor, romanii vor ramane iubitori de Coroana, uniti in constiinta si actiune, pentru propasirea nationala, in contextul Uniunii Europene si al Aliantei Nord-Atlantice.

Cu emotie si onoare, cu simt al datoriei, ca buna romanca si Custode al Coroanei, imi inchin viata si munca natiunii noastre si romanilor de pe tot Pamantul.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Margareta,

Custodele Coroanei romane"