Primii romani au semnat in cartea de condoleante deschisa la Castelul Peles, miercuri, iar grupuri de tineri viziteaza castelul -muzeu care este deschis publicului in aceasta perioada, anunta News.ro. Trupul Regelui Mihai va fi adus saptamana viitoare, miercuri.

Cartea de condoleante a fost deschisa la Castelul Peles, miercuri, la ora 11.00, iar mai multi romani care l-au iubit si admirat pe Regele Mhai si-au prezentat condoleantele la scurt timp.

Muzeul Peles este in continuare deschis publicului, iar grupuri de tineri viziteaza, miercuri, castelul care apartine Familiei Regale a Romaniei si unde a crescut Regele Mihai.

Dirrectorul adjunct al Muzeului Peles, Anca Hogea, a declarat, pentru News.ro, ca in aceasta perioada muzeul ramane deschis, iar mierfuri va fi adus la Peles trupul Regelui.

Pana in prezent, muzeul nu a stabilit programul oficial dupa care va fi deschis castelul in perioafa urmatoare.

Potrivit Casei Regale, miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 18.00, corpul neinsufletit al Regelui va fi transportat de la Castelul Peles la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul si presa nu vor avea acces in Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea in Palatul Regal.

Toti cei care vor dori sa depuna flori si sa se inchine la catafalc vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal dupa urmatorul program: miercuri, 13 decembrie 2017, intre ora 21.00 si ora 24.00; joi, 14 decembrie 2017, intre ora 08.00 si ora 22.00; vineri, 15 decembrie 2017, intre ora 08.00 si ora 22.00. Intrarea este libera.