Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat miercuri, dupa intalnirea avuta cu mai multi ambasadori, ca o prima concluzie este ca nu se contesta libertatea de legiferare si necesitatea modificarii legilor Justitiei in acord cu exigentele constitutionale si a dat asigurari ca nu a existat niciun repros din partea diplomatilor pe acest subiect, relateaz Agerpres.

Tudorel ToaderFoto: Agerpres

"Ca o prima concluzie, nimeni nu contesta libertatea de legiferare, nimeni nu contesta necesitatea modificarii legilor Justitiei in acord cu exigentele constitutionale, in acord cu standardele europene, nimeni nu contesta necesitatea adoptarii unor solutii echitabile in legile Justitiei", a declarat Tudorel Toader, la finalul intalnirii de la Ministerul Justitiei cu mai multi ambasadori.

Intrebat daca in cadrul intalnirii au fost reprosuri din partea diplomatilor, Toader a raspuns: "Nu. Va asigur ca n-a existat niciun repros. A fost o discutie absolut constructiva, o discutie lamuritoare, o discutie care e normal si necesar sa aiba loc intre institutii".

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a avut miercuri o intrevedere cu sefii misiunilor diplomatice din zece tari.

Recentele evolutii legislative, stadiul indeplinirii celor 12 recomandari din MCV, echilibrul si separatia puterilor in stat, precum si structurarea statului de drept s-au numarat printre principalele teme de discutie cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii si Suediei.