Zece ambasadori a unor state din Uniunea Europeana, Suedia si SUA se intalnesc miercuri la MInisterul Justitiei cu ministrul Tudorel Toader. Pe agenda discutiilor vor fi "recentele evolutii legislative, stadiul indeplinirii celor 12 recomandari din MCV, echilibrul si separatia puterilor in stat".

Sediul Ministerului JustitieiFoto: Agerpres

"Recentele evolutii legislative, stadiul indeplinirii celor 12 recomandari din MCV, echilibrul si separatia puterilor in stat, precum si structurarea statului de drept vor constitui principalele teme de discutie cu ambasadorii Belgiei, Canadei, Estoniei, Frantei, Germaniei, Marii Britanii, Olandei, Sloveniei, Statelor Unite ale Americii si Suediei", a anuntat Toader marti seara pe pagina sa de Facebook.

Proiectul PSD-ALDE de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor intra miercuri la dezbatere si vot in plenul Camerei Deputatilor, prima camera sesizata, cu un raport din partea comisiei speciale parlamentare conduse de deputatul PSD Florin Iordache ce contine aproximativ 300 de amendamente admise si 400 de amendamente respinse, multe apartinand chiar initiatorilor, adica PSD si ALDE. Pentru dezbaterea acestui raport - cel putin o parte dintre amendamentele respinse vor fi sustinute in plen - a fost alocat un timp de o ora si un sfert din programul sedintei de plen, incepand cu ora 10.45. Ulterior, legea va intra la vot final. (Detalii aici)