Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) se va intruni vineri, intr-o sedinta extraordinara, pentru a clarifica situatia organizarii unui targ de sarbatori in Piata Victoriei si a modului in care a fost luata aceasta decizie. De asemenea, va fi dezbatut proiectul de hotarare initiat de grupul USR, prin care se propune ca Piata Victoriei sa fie spatiu rezervat protestelor, potrivit news.ro.

Convocarea CGMB are loc dupa ce decizia municipalitatii de a organiza un targ de sarbatori in fata Guvernului, locul obisnuit al protestelor, a creat controverse, iar sambata dimineata a izbucnit un protest care a dus inclusiv la ciocniri intre fortele de ordine si manifestanti.

Sedinta extraordinara a CGMB este programata vineri, de la ora 15.00, iar pe ordinea de zi se afla trei puncte.

Astfel, primarul Capitalei, Gabriela Firea, precum si directorii institutiilor din subordinea municipalitatii vor oferi explicatii in ceea ce priveste situatia organizarii Targului de Craciun "Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna" in Piata Victoriei si modul in care a fost luata aceasta decizie.

De asemenea, municipalitatea va pune la dispozitia consilierilor generali, potrivit celui de-al doilea punct de pe ordinea de zi, toate documentele oficiale emise de primarul Gabriela Firea, Primaria Capitalei, CGMB, PROEDUS, ARCUB, Inspectoratul Scoalar sau orice alta institutie din subordinea primariei, care au stat la baza deciziei de a organiza acest targ in fata Guvernului, precum si a altor documente emise dupa luarea deciziei.

La al treilea punct aflat pe ordinea de zi a sedintei CGMB se afla proiectul de hotarare initiat de USR, prin care se propune ca Piata Victoriei sa fie rezervata manifestatiilor civile, sindicale sau oricaror proteste.

Convocarea CGMB in sedinta extraordinara pentru a oferi explicatii in ceea ce priveste targul din Piata Victoriei vine dupa ce sambata dimineata au izbucnit proteste in fata Guvernului, ca urmare a deciziei Primariei Capitalei de a organiza un targ de Craciun in piata, in conditiile in care aceasta a devenit locul traditional de desfasurare a manifestatiilor antiguvernamentale.

Au avut loc ciocniri intre protestatari si jandarmi, iar trei dintre manifestanti au fost amendati cu 7.000 de lei, dupa ce un batran de 71 de ani ar fi fost agresat, dupa spusele Jandarmeriei. De asemenea, protestatarii au demontat schelele, scena si gardurile instalate de angajatii Primariei Capitalei.