Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, va participa luni seara la cina festiva oferita de presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, Intaistatatorilor si Delegatilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale prezente la Moscova la festivitatile organizate la implinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului in Biserica Ortodoxa Rusa, anunta Agerpres.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

'Astazi, la ora 20,00, este prevazuta in cadrul Programului Intaistatatorilor si delegatiilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale de la Moscova o cina festiva oferita de presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin. Cina va avea loc la Palatul Fatetelor din Kremlin. La aceasta cina participa, desigur, si Patriarhul Daniel', a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu.

Patriarhul Daniel se afla la Moscova in perioada 2 - 5 decembrie, cu prilejul festivitatilor organizate la implinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului in Biserica Ortodoxa Rusa.

Din delegatia Patriarhiei Romane mai fac parte arhiepiscopul Targovistei, Nifon, si preotii consilieri patriarhali Michael Tita, Stefan Ababei, arhid. Maxim Tifui, consilier eparhial, si pr. Eugeniu Rogoti, traducator.

Patriarhul Daniel s-a intalnit duminica, in Sala Tronului de la Resedinta 'Danilovski', cu Kiril, patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, iar luni, cand s-au implinit 100 de ani de la intronizarea Sfantului Tihon, primul patriarh rus dupa anul 1700, cand imparatul Petru cel Mare a reformat Biserica Ortodoxa Rusa, reprezentantii Bisericilor Ortodoxe locale au concelebrat Sfanta Liturghie.