Primariile care se confrunta cu dificultati financiare la plata salariilor ori in asigurarea altor cheltuieli primesc fonduri de la Consiliul Judetean (CJ) Olt, conform unei hotarari adoptata luni de aceasta institutie, transmite Agerpres.

Consilierii judeteni au aprobat luni alocarea unor sume intre 40.000 de lei si 200.000 lei pentru doua orase si 97 de comune din judetul Olt, cu scopul asigurarii unor cheltuieli curente si de capital ale unitatilor administrativ teritoriale si "pentru buna desfasurare a activitatii acestora pana la finele anului 2017".

Potrivit presedintelui CJ Olt, Marius Oprescu, a fost alocata suma totala de 6,5 milioane lei, bani ce provin din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia CJ Olt si pot fi folositi de primarii atat pentru plata salariilor cat si pentru alte cheltuieli, pentru cofinantari, investitii etc. Aceste alocari de fonduri au fost facute in urma solicitarilor primariilor care au informat CJ Olt despre lipsa surselor de finantare pentru asigurarea unor cheltuieli curente si de capital.

"Tot ce reusim sa strangem in fondul de rezerva, ca in fiecare an, il alocam primariilor aflate in dificultate. Ca de fiecare data, in baza solicitarii primariilor, noi am intervenit cu acesti bani. (...) fiecare primarie primeste minimum 40.000 lei, iar cel mai mult au primit cateva comune, 200.000 lei. Practic, fiecare comuna si doua orase, care aveau anumite dificultati la plata salariilor, au primit bani (...) pentru cheltuieli curente si de capital. Administratiile locale pot sa-i foloseasca oriunde, nu numai la salarii. Cei care aveau nevoie de cofinantari la proiecte, la investitii, ii pot folosi", a spus Marius Oprescu.

Tot pentru primariile din judet care se confrunta cu dificultati financiare, CJ Olt a solicitat guvernului alocarea a aproximativ noua milioane lei. Marius Oprescu a precizat ca deocamdata guvernul nu a raspuns acestei solicitari.