Politia malteza a arestat opt suspecti in cazul asasinarii jurnalistei Daphe Caruana Galizia, a anuntat lui premierul Joseph Muscat, potrivitTimes of Malta.

Daphne Caruana GaliziaFoto: daphnecaruanagalizia.com

Arestarile s-au facut in mai multe regiuni ale tarii. Toti suspectii sunt cetateni maltezi, cel putin unii dintre ei fiind cunoscuti politiei, a spus Muscat intr-o conferinta de presa.

Politistii au acum 48 de ore pentru a-i interoga si a-i pune sub acuzare.

Potrivit premierului, anchetatorii cred ca cei opt sunt persoanele care au comis asasinatul cu bomba pusa pe masina jurnalistei. Suspectiii au fost urmariti mai multa vreme inainte de a fi arestati.

Conferinta de presa tinuta luni de Joseph Muscat:

Daphne Caruana Galizia, aflata la originea acuzatiilor de coruptie care au provocat alegerile anticipate din iunie, a fost asasinata in octombrie, declansand un val de indignare in tara.

Caruana Galizia a scris in luna aprilie ca sotia prim-ministrului maltez, Michelle Muscat, are un cont deschis in Panama in care depunea, printre altele, mita primita din Azerbaidjan in schimbul autorizatiei pentru functionarea unei banci in Malta. Afirmatia a fost negata intens de catre premier si sotia sa.

Guvernul maltez a anuntat,, in octombrie, o recompensa de un milion de euro si protectie pentru orice persoana care ofera informatii ce conduc la identificarea celor care se aflau in spatele uciderii jurnalistei.

In primavara, Politico a desemnat-o pe Daphne Caruana Galizia in randul celor "28 de personalitati care fac Europa sa avanseze", descriind-o drept un "un WikiLeaks intreg intr-o singura femeie, in cruciada impotriva lipsei de transparenta si a coruptiei din Malta".