Imaginile aparute in spatiul public cu incidentul de sambata, din Piata Victoriei, in care Jandarmeria intervine dupa ce un barbat de 71 de ani a fost lovit, arata cum batranul ii adreseaza tanarului injurii dupa ce este intrebat ce parere are despre ce se intampla in fata Guvernului. Protestatarul se tine dupa batran si raspunde cu injurii la randul sau.Batranul reactioneaza lovindu-l cu rucsacul pe cel ce-l filmeaza.

Batranul de 71 de aniFoto: Captura YouTube

UpdateProtestatarul care l-a lovit pe batran este Sandi Matei, in varsta de 43 de ani. El a fost imobilizat de jandarmi si amendat, ulterior, cu 1.000 de lei. "Da, i-am dat un pumn in fata. Asa e", a spus el pentruGazeta Sporturilor, acuzand insa si ca batranul l-a injurat, l-a scuipat si l-a lovit cu rucsacul. Sandi Matei a afirmat, potrivit sursei citate, ca este un fost tehnician, pensionat.

Batranul de 71 de ani a spus, duminica, la Antena 3, ca il cheama Nicolae Tiurbe si a lucrat la Institutul de Antropologie al Academiei Romane si nu a fost securist asa cum s-a vehiculat pe site-urile de socializare.

Imaginile, care au aparut pe retelele de socializare, dar si pe Youtube, arata cum un barbat in varsta se opreste in Piata Victoriei, pe trotuarul din fata Guvernului, si sta de vorba cu jandarmii. Protestatarul care filma cu telefonul mobil il intreaba pe batran ce parere are despre ce se intampla in Piata Victoriei, acesta raspunzandu-i din mers prin jigniri si injurii. Pe filmare se aude cum, la randul sau, protestatarul ii raspunde, numindu-l pe batran "comunist" si "nesimtit" si cerandu-i sa se opreasca, moment in care batranul il loveste pe protestatar cu rucsacul.

Tanarul a reactionat si a lovit si el la randul sau, iar o alta inregistrare video arata cum jandarmii au intervenit si l-au pus la pamant pe protestatar.

Cand jandarmii au vrut sa-l conduca pe acesta la sectia de politie, ceilalti manifestanti au intervenit, fapt ce a dus la imbranceli intre fortele de ordine si protestatari.

Incident Piata Victoriei from Gazeta Sporturilor on Vimeo.

"Cele trei persoane care au provocat astazi tulburarea ordinii publice si au agresat o persoana in varsta au fost sanctionate contraventional cu suma de 7000 mii de lei", a scris Jandarmeria, atasand si o fotografie a barbatului agresat, insotita de explicatia: "Fotografia releva agresiunea impotriva unui barbat in varsta de 71 de ani care se afla in trecere prin Piata Victoriei".

Reamintim ca sambata protestatarii aflati in Piata Victoriei au demontat schelele Targului de Craciun, pe care Primaria Capitalei a vrut sa il organizeze in fata Guvernului, desi municipalitatea fusese notificata ca acolo vor fi adunari publice.

Ulterior, primarul general al Bucurestiului, Gabriela Firea, a hotarat sa mute Targul de Craciun, dar a acuzat protestatarii de anarhism, boicotare si de distrugerea bunurilor municipalitatii. De asemenea, acesta a acuzat Guvernul, dar si fortele de ordine, ca au permis "anarhia", atacandu-l apoi la Antena 3 si pe premierul Mihai Tudose. Acesta o criticase public zilele trecute pentru organizarea targului. Ziua s-a incheiat cu o strangere de semnaturi in Piata Victoriei pentru declansarea unui referendum care sa duca la demiterea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea.

Firea a anuntat ca va face plangeri penale pentru distrugerea bunurilor municipalitatii, insa si Asociatia ￯Romania fara Ei￯ a anuntat ca a facut plangere penala impotriva primarului pentru abuz in serviciu.