Noi proteste antiguvernamentale au avut loc duminica in Piata Victoriei din Capitala, cat si in mai multe orase din tara, dupa ce acestea au fost anuntate pe Facebook. Manifestantii au cerut demisia liderilor celor doua Camere si retragerea legilor Justitiei din Parlament. La Bucuresti, protestatarii au venit cu un steag american, dar si cu un steag mare al Uniunii Europene pe care l-au desfasurat in fata Guvernului. S-a strigat "Demisia" si "Nu va fie frica, Liviu Dragnea pica!".

Protest Piata VictorieiFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Ora 19.43:Oamenii scandeaza "Nu scapati!", “Justitie, nu coruptie!”. “Nu va fie frica, Liviu Dragnea pica!”

Ora 19:40: Aproximativ 500 de oameni sunt acum in Piata Victoriei.

19.35: Protestatarii din Piata Victoriei au desfasurat steagul UE si il flutura, strigand "Demisia!". De asemenea, exista si un steag al Statelor Unite, amintind de criticile Departamentului de Stat al SUA cu privire la modificarea legilor justitiei.

Ora 19:13: La Cluj, aproximativ 300 de oameni au iesit in strada.

Ora 19.09: In Bucuresti, aproximativ 200-300 de oameni protesteaza in Piata Victoriei.

Ora 19.08: Cateva zeci de persoane protesteaza si la Galati si la Bistrita.

19.06: Si la Iasi, cateva zeci de persoane au iesit in strada in Piata Unirii.

Ora 19.04: Cateva sute de brasoveni au iesit in strada pentru a protesta fata de coruptie si modificarea Legilor justitiei.

"Duminica ne vedem in Piata Victoriei eliberata. Legile justitiei nu trebuie sa treaca. Urmeaza o perioada - e vorba de zile - in care parlamentarii se vor face ca discuta amendamente, la gramada, in regim de urgenta. Apoi le vor vota, prefacandu-se ca asta inseamna democratie si dezbatere. Strada, societatea civila, presa sau reprezentantii unor tari democratice trag semnale de alarma, pe ei inca nu ii intereseaza. Trebuie sa ii oprim!", se arata in postarea de pe pagina evenimentului din Bucuresti.

Protestatarii ar urma sa se adune in Piata Victoriei din Capitala, de la ora 18.00.

Manifestatii asemanatoare vor avea loc si in Targu-Mures, Cluj si Deva, Galati, Brasov de la aceeasi ora. Oamenii cer demisia celor doua camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, precum si retragerea legilor Justitiei.

"Interesele penale ale domnilor Dragnea si Tariceanu pun nemijlocit in pericol viitorul democratic al Romaniei, domnia legii si drepturile fundamentale, securitatea tarii si bunastarea fiecaruia dintre noi. Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al Romaniei, este fara precedent si transant, si arata ca tentativele PSD-ALDE de subordonare politica a justitiei au devenit o problema geopolitica, cu implicatii privind securitatea militara a NATO si a Romaniei", mai scriu organizatorii.

Ei spun ca "Romania moare" in fiecare zi, prin distrugerea justitiei, prin adoptarea unor masuri fiscale care pun in pericol economia, prin numirea unor persoane in functii inalte pe criterii politice si prin atacul asupra celor care incearca sa schimbe ceva.

Proteste au avut loc si sambata in Piata Victoriei din Capitala, ca urmare a deciziei primariei de a organiza un targ de Craciun in piata, in conditiile in care aceasta a devenit locul traditional de desfasurare a manifestatiilor antiguvernamentale.

De asemenea, protestatarii au demontat schelele scenei pregatite pentru targul de Craciun. Ulterior, municipalitatea a anuntat ca va muta Festivalul de colinde din Piata Victoriei intr-un alt loc.