Cei peste 100 de pasageri ai cursei Amsterdam-Bucuresti ce si-au petrecut noaptea pe aeroportul olandez Schipol vor fi despagubiti de compania aeriana, iar reprezentantul Tarom din Amsterdam a fost demis.

Comunicatul Tarom:

"Ca urmare a situatiei generate de anularea intempestiva a zborului ROT 364 Amsterdam - Bucuresti, din data de 2 decembrie 2017, directorul general al TAROM, Werner Wilhelm Wolff a dispus, in cursul noptii, formarea unei celule de criza la nivelul companiei, pentru rezolvarea operativa a aceastei situatii.

Constatand deficiente majore in comunicarea cu reprezentantul TAROM Amsterdam, directorul general a dispus revocarea acestuia din functie.

De asemenea, directorul general a cerut lista tuturor pasagerilor zborului anulat, pentru a discuta personal cu acestia si a-i asigura ca TAROM va respecta cu strictete legislatia in vigoare, acordand compensatiile prevazute de actele normative internationale.

Directorul general a mai dispus constituirea unei comisii care sa cerceteze aspectele tehnice si operationale care au generat anularea intempestiva a zborului in cauza. Compania TAROM prezinta scuze tuturor pasagerilor zborului ROT 364 Amsterdam - Bucuresti."