Fortele Houthi din Yemen au tras o racheta de croaziera spre o centrala nucleara din Abu Dhabi, din Emiratele Arabe Unite, a anuntat duminica, pe website-ul propriu, televiziunea gruparii houthi, fara a oferi insa vreo dovada, transmite Reuters.

UPDATE 12.15 Nu exista pana la acest moment nicio informatie privind o racheta care sa fi ajuns in Emirate, precizeaza Reuters.

“Divizia de rachete anunta lansarea unei rachete de croaziera cu aripi… catre reactorul nuclear al-Barakah din Abu Dhabi”, se spune pe pagina de internet citata, fara a se oferi mai multe amanunte.

Fortele houthi controleaza marte parte din nordul Yemenului si spun ca Abu Dhabi, membru al coalitiei ce lupta impotriva lor incepand cu 2015 reprezinta o tinta pentru rachetele lor.

Anuntul vine in conditiile in care avioane ale coalitiei conduse de Arabia Saudita au bombardat pozitiile houthi din Sanaa in noaptea de sambata spre duminica cu scopul de a-i ajuta pe suporterii fostului presedinte yemenit Ali Abdullah Saleh ce se lupta cu fortele houthi, sprijinite de Iran.