Canalul american de televiziune ABC News l-a suspendat din functie sambata pe jurnalistul de investigatii Brian Ross pentru o perioada de patru saptamani, fara sa fie platit, in legatura cu ''o grava eroare'' pe care el a facut-o intr-o relatare despre Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate nationala al presedintelui Donald Trump, relateaza duminica agentia DPA, citata deAgerpres.

ABC isi cere scuze pentru o gresealaFoto: Twitter

In cursul unei transmisiuni in direct vineri, Ross a afirmat ca o persoana de incredere a lui Flynn a afirmat ca fostul consilier pentru securitate nationala este gata sa depuna marturie ca Trump, cand era candidat prezidential, i-a spus sa contacteze oficiali rusi in timpul campaniei prezidentiale.

''Regretam profund si ne cerem scuze pentru grava eroare pe care am facut-o ieri'' (vineri), a afirmat ABC News intr-un comunicat. ''Relatarile facute de catre Brian Ross in cursul unui reportaj special nu au fost verificate in totalitate conform standardelor noastre editoriale'', adauga comunicatul.

ABC News a venit ulterior cu o corectura la reportaj spunand ca sursa a clarificat ca Trump - ca presedinte ales - i-a cerut in schimb lui Flynn si unui mic grup de alti consilieri sa gaseasca modalitatile de a reface relatiile cu Rusia.

Trump a felicitat ABC pentru decizia luata in privinta acestei "fake news".