Asociatia „Romania Fara Ei” a depus oplangere penalaimpotriva primarului Capitalei, Gabriela Firea, cu ocazia amplasarii targului de Craciun, din Piata Victoriei, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, prin ingradirea dreptului fundamental de libera exprimare a opiniilor si libertatea intrunirilor.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

Plangerea este formulata cu referire la situatia creata in Piata Victoriei din Bucuresti, pe 2 decembrie 2017 cand lucratori ai unor firme si reprezentanti ai structurilor din subordinea Primariei Generale au mers insotite de forte de ordine pentru a instala “targ de Craciun”, desi pe locul respectiv erau declarate prealabil, conform legii, adunari publice pentru mai multe zile.

Asociatia argumenteaza Primaria Bucuresti a fost notificata ca in perioada 27 noiembrie-3 decembrie, in Piata Victoriei, vor avea loc adunari publice, iar notificarea a fost inregistrata, iar adunarile nu au fost interzise nici in termen legal, nici ulterior prin Dispozitie a primarului general Gabriela Firea.

Ce spune plangerea penala:

Intreaga desfasurare de forte este facuta in baza unui protocol incheiat cu incalcarea prevederilor legii 60/1991 cu scopul de a interzice proteste pasnice, desfasurate conform prevederilor art 39 din Constitutie, in acord cu legea si jurisprudenta CEDO in materie. Primarul general apartinand Partidului Social Democrat a raspuns astfel ordinelor presedintelui partidului pentru a reduce la tacere cetatenii revoltati de iminenta decizie a parlamentarilor PSD si ALDE de a jubordona justitia intereselor ilegitime de partid.

In afara de primarul general au actionat in complicitate membrii Comosiei de avizare a adunarilor publice din Primaria Capitalei, reprezentanti ai Ministerului de Interne reprezentand Jandarmeria si Politia Rutiera si de ordine publica.

Piata Victoriei (scuarul) este un loc fara acces pietonal spre zona asa-zisului targ de Craciun, totul fiind un mecanism special gandit care sa duca la restrangerea exercitarii unor drepturi prin metode care eludeaza prevederile art 53 din Constitutie.

In fapt adunarile publice din Piata Victoriei si caracterul lor continuu reprezinta un fapt de notorietate publica, dispozitivele de jandarmi din fiecare seara incepand cu luna ianuarie 2017 stiind ca protestele nu se vor opri pana cand atentatul asupra sistemului de justitie nu va fi oprit. Niciodata in piata Victoriei nu a fost organizat un Targ de Craciun, totul reprezinta un abuz al primarului general pentru a reduce la tacere populatia constienta de pericolul pe care il reprezinta actuala majoritate pentru democratie prin promoivarea unor actiuni ce nu au facut obiectul campaniei electorale si nu sunt cuprinse in programul de guvernare.

Solicitam anchetarea cu maxima celeritate a acestor fapte de natura a suprima drepturi fundamentale: libera intrunire si libertatea de exprimare a opiniilor.