Slobodan Praljak, croatul bosniac care s-a sinucis in urma cu trei zile inghitind continutul unei fiole intr-o sala de audieri a Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPIY) de la Haga, a murit de o insuficienta cardiaca cauzata de cianura, a anuntat vineri seara procuratura olandeza, scrie AFP, citata de Agerpres.

Slobodan Praljac, condamnat de tribunal penal pentru fosta IugoslavieFoto: Captura YouTube

"Rezultatele preliminare ale analizelor toxicologice au aratat ca Slobodan Praljak avea o concentratie puternica de cianura de potasiu in sange", a explicat procuratura intr-un comunicat dupa autopsia corpului.

"Aceasta a provocat o insuficienta cardiaca, suspectata ca i-a cauzat moartea", a adaugat documentul.

In paralel, saptamana viitoare va incepe o ancheta interna a TPIY in completarea anchetei procuraturii olandeze, solicitata de tribunal dupa tragicul incident care a provocat stupoare.

In momentul in care TPIY anunta miercuri sentinta definitiva, Slobodan Praljak s-a sinucis cu ajutorul unei fiole cu "otrava", a povestit avocatul lui. El tocmai fusese condamnat definitiv la 20 de ani de inchisoare pentru crime de razboi si crime impotriva umanitatii comise in timpul razboiului din Bosnia (1992-1995).