ANM a emis doua informari meteo in care avertizeaza ca in unele regiuni ale tarii vor fi ninsori si viscol iar in altele ploi insemnate cantitativ si vant puternic.

Prima informare, valabila pana sambata ora 18.00, arata ca vor fi predominant ninsori la munte si in nordul Moldovei si se vor consemna intensificari ale vantului.

In nordul Moldovei si local la munte vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari temporare mai ales pe creste, cu rafale de 55¬75 km/h, spulberand zapada.

Intensificari ale vantului se vor semnala si in restul Moldovei, Dobrogea si Baragan, cu viteze de 45¬55 km/h, iar pe litoral, 55¬65 km/h.

A doua informare avertizeaza privind ploi insemnate cantitativ in sud-est, predominant ninsori si strat de zapada in vest, nord, centru si la munte, intensificari ale vantului/

In cursul noptii de sambata spre duminica (2/3 decembrie), in Dobrogea si jumatatea estica a Munteniei va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi local 20...25 l/mp si izolat 35 l/mp.

Incepand din dimineata zilei de duminica (3 decembrie) aria precipitatiilor se va extinde treptat dinspre sud-vestul teritoriului si va cuprinde majoritatea regiunilor.

In Banat, Crisana, Maramures, nordul Moldovei si local in Transilvania si la munte vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare, se va depune strat nou de zapada, local mai consistent indeosebi in Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si in masivele vestice ale Carpatilor Meridionali. Izolat se va semnala polei.

Cu precadere pe parcursul zilei de duminica (3 decembrie), vantul va avea intensificari temporare, in regiunile sudice cu viteze de 50¬55 km/h, iar in zona montana, mai ales pe creste vor fi rafale de peste 60-70 km/h, viscolind si spulberand zapada.

Pe parcursul noptii de duminica spre luni (3/4 decembrie), precum si in timpul zilei de luni (4 decembrie), local si temporar vor fi intensificari ale vantului, mai ales la munte, unde rafalele vor depasi 60...70 km/h, iar pe creste 80...90 km/h, spulberand zapada, mia noteaza meteorologii.