Trei persoane au fost ridicate, sambata, de jandarmi, in urma conflictului din Piata Victoriei, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, citat de Agerpres.

"Trei persoane au fost conduse la sectie pentru verificari si aplicarea sanctiunilor legale. Prima persoana de la care a pornit tot scandalul este cel care a fost acuzat ca lovit un cetatean, o persoana in varsta, si care, probabil, va fi cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de loviri si alte violente. Celorlalte doua li se vor aplica sanctiuni contraventionale. Vom vedea ce vor stabili colegii nostri. Este vorba de doua dintre persoanele care au impiedicat jandarmii sa-l ridice pe primul, au impins garduri", a precizat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Georgian Enache.

Incidentul a avut loc pe trotuarul din fata Guvernului.

"Acolo a fost lovita persoana respectiva, agresorul a fugit in multimea protestatarilor. Noi am solicitat prezenta unei ambulante care sa-i acorde ingrijiri cetateanului lovit, i-au fost acordat ingrijiri la fata locului. Si acesta a fost dus la sectie pentru declaratii. Noi am incercat sa conducem la sectie o persoana care a agresat un alt cetatean si alti protestatari s-au opus acestei masuri, intrand in conflict cu jandarmii", a explicat Georgian Enache.