Cautarea celei de a treia victime in urma avalansei din Calimani a fost sistata, temporar, din cauza vremii nefavorabile si a riscului la care ar fi supusi salvatorii, a declarat pentru Agerpres, sambata, seful ISU Suceava, general de brigada Ion Burlui.

''Riscul este ca pe cei care merg acolo sa-i surprinda o noua avalansa. La ora cand vorbim, starea zapezii nu permite sa reluam cautarile acolo (...) Stratul de zapada era pe alocuri mai mare de 4-5 metri'', a spus Burlui.

Doua dintre cele trei victime ale avalansei de vineri din Calimani au fost gasite. Este vorba de un pompier in varsta de 36 de ani, in viata, iar a doua, o femeie, declarata decedata dupa ce s-au executat timp de o ora manevre de resuscitare.

Seful ISU Suceava a adaugat ca in zona au fost trimise si doua senilate, dar si un balon de iluminare, respectiv un dispozitiv cu generator care ofera vizibilitate pe o raza mai mare.

De asemenea, cainele de cautare Oli al inspectoratului se afla in dispozitivul de salvatori, acesta nefiind la prima actiune de cautare de persoane, potrivit lui Burlui.

O avalansa in Muntii Calimani a surprins, vineri, trei persoane, dintre care doi pompieri, care participasera la o actiune de amplasare a unui steag tricolor in Muntii Calimani, de Ziua Nationala. Potrivit sefului ISU Suceava, la actiunea de cautare-salvare participa cateva zeci de persoane - salvamontisti, jandarmi montani, pompieri si cainele de cautare si salvare.