Politia Romana informeaza ca sambata nu sunt drumuri inchise din cauza ninsorilor, dar in judetul Cluj, pe A3 Turda - Gilau, se circula in conditii de iarna, utilazele intervenind pentru curatarea zapezii.

"Sfatuim conducatorii auto care se deplaseaza pe autostrada A3 Turda - Gilau (in judetul Cluj) sa manifeste prudenta sporita la volan, sa reduca viteza de deplasare, sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele dinainte si sa nu bruscheze comenzile masinii, intrucat pe acest drum circulatia se desfasoara in conditii de iarna (ninge abundent). Drumarii actioneaza cu utilaje de deszapezire, pentru curatarea partii carosabile", transmite centrul Infotrafic.

Avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis pentru astazi o informare si o atentionare de vreme rea pentru numeroase zone ale tarii, politistii ii sfatuiesc pe conducatorii auto ca, inainte de a pleca la drum, sa se intereseze despre prognoza meteorologica si starea drumurilor pe care urmeaza sa se deplaseze, iar in timpul calatoriei sa manifeste prudenta sporita la volan si sa adapteze in permanenta viteza la conditiile meteo-rutiere.

Paisprezece judete sunt sambata sub cod galben de ninsori si viscol in zonele montane.Inca de vineri seara, in majoritatea zonelor tarii si-au facut aparitia precipitatiile insotite de vant puternic