Vineri, 1 Decembrie, la ora 17:17, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112, despre faptul ca trei salvamontisti, doi barbati si o femeie, au fost surprinsi de o avalansa in zona Calimani-Valea Haitii, spre Varful Pietrosu, scrieObiectiv de Suceava.

Cei doi barbati sunt pompieri militari in cadrul Detasamentului de Pompieri Vatra Dornei, care se aflau in timpul liber.

Cei trei erau voluntari ai formatiunii Salvamont Vatra Dornei si mergeau sa arboreze drapelul romanesc pe munte, intr-o misiune umanitara.

In jurul orei 19:30 a fost gasit unul dintre barbati, in varsta de 36 de ani, care a duferit leziuni In jurul orei 20:30 a fost gasita femeia, in varsta de 30 de ani, fara functii vitale.

Alpinista a a urcat impreuna cu sotul ei si cu inca un barbat pe Muntii Calimani pentru a arbora tricolorul de Ziua Nationala a Romaniei.

Salvatorii au continuat cautarile pentru sotul femeii, in varsta de 40 de ani, pana in jurul orei 1:00, cand misiunea de cautare a fost oprita, din cauza conditiilor meteo vitrege (ninsoare si viscol), urmand sa fie reluata in cursul diminetii de sambata.