Ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Cord Meier-Klodt, a transmis vineri un mesaj in legatura cu incendiul din localitatea germana Bergkamen, declansat intr-un imobil in care locuiesc si cetateni romani, mai multe persoane fiind ranite. Ambasadorul precizeaza ca autoritatile germane au inceput o "investigatie minutioasa cu privire la acest caz grav", diplomatul exprimandu-si totodata compasiunea pentru cei raniti. Primele concluzii ale anchetatorilor au aratat ca focul ar fi fost pus intentionat.

Cord Meier-KlodtFoto: Ambasada Germaniei la Bucuresti

"Am fost socat sa aflu astazi despre teribila incendiere din orasul german Bergkamen. In primul rand, doresc sa imi exprim compasiunea pentru cei raniti. Autoritatile germane au inceput o investigatie minutioasa cu privire la acest caz grav, ale carui motive nu au fost inca stabilite. Suntem usurati ca nu sunt persoane decedate si ca, potrivit informatiilor disponibile, viata niciunuia dintre raniti nu este in pericol", afirma ambasadorul Cord Meier-Klodt in mesajul remis HotNews.ro.

"Este cu atat mai dureros pentru mine sa comentez asupra acestui eveniment intr-o zi de sarbatoare nationala pentru poporul roman, zi ce nu ar trebui umbrita de un astfel de eveniment", a adaugat diplomatul german.

Ministerul roman al Afacerilor Externe (MAE) a anuntat ca un puternic incendiu a afectat vineri o cladire din localitatea germana Bergkamen, in landul Renania de Nord-Vestfalia, si ca, dintre cele 45 de persoane care locuiau in imobil, 33 erau inregistrate ca cetateni romani, iar unele persoane aveau dubla cetatenie.

Peste 30 de oameni au ajuns la spital intoxicati cu fum. Potrivit presei germane, primele concluzii ale anchetatorilor arata ca focul ar fi fost pus intentionat.

Toate persoanele spitalizate in urma incendiului au fost externate, a anuntat ulterior MAE.

"Potrivit ultimelor date furnizate Consulatului General al Romaniei la Bonn de catre autoritatile locale, in imobilul incendiat locuiau 45 de persoane, dintre care 33 erau inregistrate ca cetateni romani, unele dintre persoanele rezidente avand dubla cetatenie, printre care si cea romana. Conform datelor obtinute de reprezentantii oficiului consular, toate persoanele spitalizate in urma producerii incendiului au fost externate", precizeaza Ministerul de Externe.

De asemenea, in urma demersurilor oficiului consular, angajatorul german al persoanelor afectate de incendiu a confirmat ca le-a asigurat cazarea intr-o alta locatie.