Bucurestenii au iesit din nou in strada vineri, de Ziua Nationala, pentru a protesta impotriva modificarilor aduse de PSD-ALDE la Legile Justitiei si Codul Fiscal. In ciuda ploii, in jur de 2.000 de persoane au manifestat in total pe parcursul serii in Piata Victoriei din Capitala. Punctul maxim al protestului a fost dupa ora 19.00, cand cei aproximativ 1.500 de manifestanti aflati la acel moment in piata au cantat imnul si au aplaudat. "Firea, nu uita, asta nu e piata ta!", "De sarbatori, fara dictatori!", "PSD, ciuma rosie!", "Justitie, nu coruptie!", "Asta e tradare, nu e guvernare!", "Tradatorii! Demisia!" - au fost scandarile care s-au auzit in piata.

Protest Piata Victoriei 1 decembrieFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Desfasurarea protestului din Capitala:

20.39: Ploaia s-a intetit. Protestul se stinge, in Piata mai sunt doar vreo 200 de oameni.

20.26: Cele cateva sute de protestatari care mai sunt in Piata s-au prins in Hora Unirii.

20.15: In Piata la aceasta ora mai sunt circa 500 de persoane care protesteaza.

20.00: In Capitala, in Piata Victoriei, a inceput din nou ploaia. Randurile de protestatari au inceput sa se mai subtieze.

19.51: La microfon a luat cuvantul si Malin Bot, desi unele persoane din multime au vociferat impotriva.

19.47: Numarul de protestatari se mentine constant, sau chiar a scazut usor, insa Jandarmeria a mutat unul dintre gardurile din Piata si a blocat o banda de circulatie.

19.27: Un protestatar a luat cuvantul si a vrut sa atraga atentia ca la protest sunt si oameni impotriva revolutiei fiscale, asta pentru ca premierul Tudose a spus ca nu a vazut in multime mesaje legate de fiscalitate.

19.23: Circa 1.500 de oameni in Piata si numarul continua sa creasca. Pe la un microfon trec mai multi protestatari sa ia cuvantul si sa vorbeasca despre manifestare si despre de ce Piata Victoriei e a poporului, ca simbol, si nu a Guvernului sau a Primariei Generale. Multe din masinile care trec prin Piata claxoneaza in semn de sustinere.

La ora 19.10 s-au aprins luminitele in Piata. Dupa cateva momente de amuzament, cei peste 1.000 de persoane au cantat imnul si au aplaudat.

19.05: Se scandeaza: "Asta e tradare, nu e guvernare!", "Tradatorii! Demisia!"

Aproximativ 1.000 de oameni protesteaza acum in Piata Victoriei. In Bucuresti ploua in continuare.

18.50: Aproximativ 700 de oameni participa la protest acum.

18.30: Sunt circa 400 de oameni care protesteaza acum in fata Guvernului. Ploaia s-a intetit.

Se striga "De sarbatori, fara dictatori", "Justitie, nu coruptie!"

Un mesaj fata de revolutia fiscala:

Peste 200 de persoane protestau vineri seara, dupa ora 18.00, in Piata Victoriei, pe o ploaie marunta. Alti oameni continua insa sa vina, cu umbrele, steaguri si pancarte.

In Piata sunt doar cativa jandarmi momentan, fara garduri de protectie amplasate. De asemenea, nu se vad semne de organizare a unui targ de Craciun insa, constructia spatiului ar urma sa inceapa de maine.

Se scandeaza "Firea, nu uita, asta nu e piata ta!" si "PSD, ciuma rosie!"