Ministrul Educatiei, Liviu Pop, aflat vineri la ceremoniile organizate de Ziua Nationala la Alba Iulia, le-a transmis "La multi ani tuturor romanilor educati", relateaza News.ro. El a mai spus ca e mandru ca este roman, "chiar daca unii care au uitat de aceasta tara incearca sa ne spuna ca nu mai avem o Romanie puternica".

Liviu PopFoto: Facebook-Liviu Pop

"Ma bucur in primul rand ca am ajuns la Alba Iulia. La multi ani tuturor romanilor, indiferent unde se afla ei astazi! La multi ani tuturor romanilor educati! Dumnezeu sa ne ajute ca anul viitor la 100 de ani sa fim mai buni si mai intelepti", a spus Liviu Pop, la ceremoniile de la Alba Iulia.

Intrebat cum ar trebui sa sarbatorim in 2018 anul Centenar, Liviu Pop a raspuns ca romanii ar trebui sa sarbatoreasca cu mult optimism, cu incredere, cu credinta in Dumnezeu astfel incat sa arate Romania dupa 100 de ani este o Romanie puternica.

"Cu mult optimism, cu incredere, cu credinta in Dumnezeu si in felul acesta reusim impreuna sa aratam intregii lumi ca Romania dupa 100 de ani este o Romanie puternica. Eu sunt mandru ca sunt roman, chiar daca unii care au uitat de aceasta tara incearca sa ne spuna ca nu mai avem o Romanie puternica. Suntem o Romanie puternica si putem dovedi si in anul Centenarului ca suntem si mai puternici", a mai spus Pop.

Mii de oameni au participat, vineri, la Alba iulia la manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei, printre participantii aflandu-se si ministrul Educatiie Liviu Pop, ministrul Agriculturii Petre Daea si ministrul pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Programul cuprinde ceremonii festive, o parada militara, concerte in aer liber de muzica usoara si populara, dar si o masa populara la care se vor servi gratuit peste 12.000 de portii de fasole cu carnati si varza cu ciolan. Organizarea manifestarilor a costat aproximativ 650.000 de lei, bani care sunt alocati de Primaria Alba Iulia si Consiliul Judetean.