Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, a transmis Romaniei toate urarile de bine cu ocazia Zilei Nationale, evocand totodata sacrificiul eroilor care au murit pentru tara lor, relateaza Agerpres.

Hans KlemmFoto: Captura Digi 24

"SUA isi exprima multumirea pentru parteneriatul strategic pe care il avem cu Romania. Le dorim tuturor romanilor pace, dar, in acelasi timp celebram alaturi de ei unitatea de care se bucura astazi ca membru al comunitatii transatlantice. Totodata, trebuie sa ne amintim, asa cum o facem si in aceasta dimineata, sacrificiul pe care l-au facut romanii pentru a obtine tot ceea ce au astazi. Iar acest sacrificiu, in special in ultimii peste o suta de ani ani, a fost enorm. Toate urarile de bine si felicitarile noastre Romaniei cu ocazia Zilei Nationale!", a afirmat ambasadorul, dupa ce a participat la ceremonia organizata in Parcul Carol I cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

O ceremonie militara si religioasa de depuneri de coroane a avut loc, vineri dimineata, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I pentru a marca Ziua Nationala, la eveniment fiind prezenti presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm.