O ceremonie militara si religioasa, cu depuneri de coroane a avut loc, vineri dimineata, la Mormantul Ostasului Necunoscut din Parcul Carol I, pentru a marca Ziua Nationala, la eveniment fiind prezenti presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, Hans Klemm, scrie Agerpres.

Ceremonie la Monumentul Ostasului NecunoscutFoto: captura facebook

Depunerea de coroane pentru cinstirea eroilor neamului romanesc a fost precedata de intonarea imnului de stat si de o slujba religioasa oficiata de un sobor de preoti.

La ceremonia din Parcul Carol au mai participat reprezentanti ai Armatei Romane, ai asociatiilor veteranilor de razboi, ai cadrelor militare in retragere si rezerva si invitati.

Au fost depuse coroane de flori din partea presedintelui Romaniei, a Senatului, a Camerei Deputatilor, a Guvernului, a corpului diplomatic, a Ministerului Apararii Nationale, a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, a Ministerului Afacerilor Interne, a Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, dar si a mai multor partide politice.

La finalul ceremoniei, Garda de Onoare a prezentat onorul la Mormantul Ostasului Necunoscut, pe fondul muzicii intonate de Brigada 30 Garda "Mihai Viteazul".