Articolul referitor la limba din noua lege ucraineana a educatiei va fi discutat cu membrii comunitatilor ungara si romana din Ungaria, a declarat ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin, potrivit Interfax Ucraina, citat de news.ro. Kievul nu va accepta insa vreun ultimatum cu privire la implementarea noii legi a educatiei, a avertizat seful diplomatiei ucrainene joi, care si-a exprimat speranta ca membrii Comisiei de la Venetia sa confirme importanta cunoasterii limbii ucrainene.

"Nu acceptam vreun ultimatum si nici declaratii. Sunt sigur ca dupa ce Comisia de la Venetia va verifica legea, va confirma importanta cunoasterii limbii ucrainene", a declarat Klimkin pentru ziarul local Galka.

Partea ucraineana va discuta implementarea legii cu comunitatile ungara si romana, a anuntat ministrul.

"Este treaba Ucrainei in privinta a ceea ce vrem sa facem si cum o vom face. Vom discuta acest lucru cu comunitatile, atat cu cea ungara, cat si cu cea romana", a promis el.

"Regiunea Zakarpattia este o interactiune europeana a societatii pentru noi. Nu le putem lua sansa celor care, din cauza ca nu cunosc ucraineana suficient, iar uneori nu inteleg in ce tara traiesc, sa poata intra in serviciul civil sau in politica", a mai spus Klimkin.