De 1 decembrie, Primaria Municipiului Bucuresti da startul sarbatorilor de iarna. Se deschide Targul de Craciun din Piata Constitutiei si de acolo, vineri seara, la ora 19:10 se aprinde iluminatul festiv de sarbatori.

Potrivit Primariei Capitalei, peste 3 milioane de beculete de tip LED vor impodobi orasul cu ocazia sarbatorilor de iarna, iar anul acesta traseul iluminatului festiv insumeaza peste 33 de kilometri si cuprinde 59 de locatii din Bucuresti.

Tema iluminatului de sarbatori este axata pe figurine luminoase inspirate din traditiile romanesti: ie, clop, hora, motive traditionale romanesti.

"Targul de Craciun organizat de PMB are loc in perioada 1 - 27 decembrie in Piata Constitutiei si reuneste o zona gastronomica variata cu produse specific romanesti, un targ de mestesuguri si produse traditionale cu peste 100 de casute, spectacole de muzica si dans din folclorul romanesc, concerte, precum si activitati interactive pentru intreaga familie: patinoar in aer liber, carusel, ateliere creative si Casa lui Mos Craciun. Scena din cadrul Targului de Craciun Bucuresti gazduieste numeroase spectacole de muzica si dans, sustinute de cei mai apreciati artisti din Romania, editia din acest an reunind peste 1.000 de artisti, de la coruri prestigioase, orchestre, grupuri de colindatori, interpreti de muzica populara, cantareti folk, pana la trupe rock si pop: Loredana, Smiley, Andra, Directia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminita Anghel, Marcel Pavel, Pheonix, Iris, Vita de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, Stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Orchestra Nationala 'Valahia', Corul de copii Radio, Orchestra 'Mundi Colour', fiind doar cativa dintre artistii care vor anima atmosfera serilor de iarna la Targul de Craciun Bucuresti.", mai informeaza Primaria Capitalei.

Targul poate fi vizitat zilnic intre orele 10:00- 22:00.

Targul de Sarbatori din Piata Victoriei

De asemenea, in ajun de mos Nicolae, Primaria Capitalei va invita la Targul de Sarbatori-Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna!, in Piata Victoriei. Acesta va fi deschis Intre 5 si 17 decembrie. Pe scena vor urca cele mai premiate formatii ale elevilor bucuresteni, dar si de artisti renumiti: Gaska Zurli, Maria Dragomiroiu, Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Tandarica, Andra Gogan, Orchestra Nationala Valahia.