Comunitatea Facebook care sustine mitingurile anticoruptie, respectiv grupurile civice care au organizat pana acum protestele fata de modificarea legilor justitiei, au transmis joi seara un apel catre toti cei care intentioneaza sa participe vineri la parada de Ziua Nationala, "inclusiv cei adusi de partidele politice cu autobuzele, sa trateze cu respectul cuvenit semnificatia acestui eveniment si sa se abtina de la orice provocari si gesturi care ar putea degenera in tensiuni sau violenta". Grupurile mentionate asigura totodata opinia publica "de hotararea noastra de a cinsti solemnitatea momentului".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ceremoniile oficiale dedicate zilei de 1 Decembrie reprezinta evenimente in care cinstim simbolurile Romaniei si momentele ei istorice. Indiferent de parerea pe care o avem despre situatia Romaniei din acest moment, credem ca parada militara nu este locul si momentul in care sa sa ne manifestam nemultumirile si revolta. Facem apel la toti cei care vor participa acolo, inclusiv la cei adusi de partidele politice cu autobuzele, sa trateze cu respectul cuvenit semnificatia acestui eveniment si sa se abtina de la orice provocari si gesturi care ar putea degenera in tensiuni sau violenta", se arata in acest apel difuzat de "Coruptia ucide".

"Noi, membrii grupurilor semnatare, asiguram opinia publica de hotararea noastra de a cinsti solemnitatea momentului", se mai arata in mesajul semnat de organizatiile civice: Asociatia Civica ProFest; Coruptia Ucide; Evolutie in Institutie; Geeks for Democracy; Grupul Civic #insist; Initiativa Romania; Institutul de Politici Publice; Romania Vie; Rezistenta.

"Coruptia ucide" reaminteste totodata in mesaj de protestul programat vineri seara in Piata Victoriei din Capitala: "Amintim, de asemenea, ca, de la ora 18:00, vom fi in Piata Victoriei, unde vom protesta impotriva celor care intentioneaza sa scoata Romania in decorul lumii democratice prin legi abuzive".