Premierul Mihai Tudose a anuntat, joi, ca va participa la parada de Ziua Nationala a Romaniei, urmand sa stea in tribuna oficiala alaturi de toate oficialitatile prezente, scrie Agerpres.

"La ora 11.00 ma duc la parada. (...) Da, voi sta in tribuna, alaturi de toti invitatii de acolo, toate oficialitatile de acolo", a declarat Tudose, la Palatul Victoria.

Intrebat daca presedintele PSD, Liviu Dragnea, va sta la randul sau in tribuna oficiala, seful Executivului a raspuns: "Eu cred ca este in tribuna, ca asa stiu, a fost invitat".

Totodata, prim-ministrul Tudose a transmis un mesaj pentru romani de 1 Decembrie. "La multi ani sanatosi si fericiti!", a spus seful Guvernului.

Chestionat daca se teme ca vor fi incidente de Ziua Nationala a Romaniei, avand in vedere ca vor fi prezenti la ceremonii si protestatari, Tudose a raspuns: "Maine, fiind Ziua Nationala a Romaniei, Ziua Nationala care este bazata pe simbolul unirii, (...) nu cred ca maine este un moment de dezbinare, indiferent de ce ne mana in lupta pe fiecare".

Totodata, intrebat daca este dezbinat cu Liviu Dragnea, Mihai Tudose a precizat razand: "Da, si facem targul de Craciun impreuna... Am vorbit si ieri si alaltaieri, vorbim in fiecare zi, dar pe teme de buget, pe teme de prioritati legislative".

De asemenea, seful Guvenului a precizat ca nu a fost invitat sa participe la ceremoniile organizate la Alba Iulia cu prilejul zilei de 1 Decembrie.

"Am citit din ziar ca trebuie sa merg la Alba Iulia. Eu nu mi-am exprimat niciodata intentia sa merg la Alba Iulia (...) Nu m-a invitat nimeni la Alba Iulia, nici Liviu Dragnea, nici Calin Popescu Tariceanu, nici primarul din Alba, nici presedintele (Consiliului Judetean, n.r.) din Alba, care spuneau ca scot nu stiu ce utilaj pe senile ca vin eu acolo. Sa si-l plimbe prin curte, nu venim acolo, fiindca nu ne-a invitat nimeni", a mai afirmat Tudose.