Reporterii televiziunii de stat rusesti RT nu vor mai putea transmite zilnic din Congresul american, informeazaWashington Times. Comitetul care decide in privinta accesului jurnalistilor pe Dealul Capitoliului (sediul legislativului SUA) a retras acreditarea RT dupa ce televiziunea s-a supus solicitarii SUA de a se inregistra conform Legii Inregistrarii Agentilor Straini.

Russia TodayFoto: Russia Today

Actul normativ se aplica persoanelor sau companiilor care disemineaza informatii in SUA pentru guverne straine, partide politice sau entitati straine.

Decizia americanilor vine si la cateva zile dupa ce Vladimir Putin a promulgat legislatia care permite Rusiei sa inregistreze entitati media internationale drept agenti straini, o decizie considerata drept un raspuns al Kremlinului la masura Administratiei Trump in privinta RT.

Noua reglementare ruseasca este vazuta ca o stigmatizare a entitatilor media drept promotori ai propagandei rusesti.

Acreditarea RT a fost retrasa dupa un vot unanim al comitetului executiv pentru corespondentii de radio si televiziune din Congress.

“Regulile arata clar ca acreditarile de presa nu pot fi emise niciunui solicitant angajat al unui guvern strain sau al unui reprezentant al acestuia”, a spus Caplan, presedintele comitetului mentionat.