Parchetul ICCJ anunta ca a deschis dosar penal in cazul dispozitivului gasit in locuinta ministrului de Interne Carmen Dan, ca dispozitivul va fi expertizat si ca cercetarile sunt coordonate de Sectia de urmarire penala si criminalistica, potrivit news.ro.

"In cursul zilei de astazi, 29 noiembrie 2017, in urma sesizarii formulate de ministrul de interne, s-a constituit o echipa operativa care s-a deplasat la domiciliul demnitarului, unde a fost efectuata o cercetare la fata locului, in urma careia a fost identificat si ridicat un dispozitiv care urmeaza a fi expertizat", anunta Parchetul ICCJ.

Parchetul precizeaza ca "in cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de art. 224 si art. 226 Cod penal".

"Cercetarile continua sub coordonarea Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie", mentioneaza Parchetul.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, miercuri seara, la Romania TV, ca a gasit in apartamentul inchiriat in care locuieste un dispozitiv de inregistrare si a sesizat Politia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat ca a facut plangere pentru violare de domiciliu. IGPR anunta ca a ridicat dispozitivul pentru verificari si ca a fost deschis dosar penal pentru violare de domiciliu si violarea vietii private.