Articol din Sputnik

Articol din SputnikFoto: Captura

Articol din Sputnik

Foto: Captura

"Eveniment: Parlamentul României s-a trezit și pune la punct SUA!", titreaza versiunea pentru Romania a site-ului guvernamental rus Sputnik, cu referire la comunicatul comun de presa al lui Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu. Sputnik reia teza falsa ca e vorba despre un comunicat al Parlamentului, desi e vorba despre un comunicat al celor doi lideri de partid.

"Pentru prima dată după 1989, România vorbește ca o țară suverană! De ziua lui Vadim Tudor, Parlamentul are o atitudine care onorează memoria marelui patriot!", se arata in articolul publicat de Sputnik, site de stiri operat de o agentie guvernamentala rusa.

Laudele pentru raspunsul lui Dragnea si Tariceanu continua in articolul site-ului rus: "Pentru prima dată din 1990, Parlamentul folosește în relația cu SUA ideea fundamentală a statului de drept — <>".

Reamintim ca Dragnea si Tariceanu au reactionat intr-un comunicat comun fata de comunicatul de luni in care Departamentul de Stat al SUA indemna Parlamentul sa renunte la modificarea legilor justitiei, care "afecteaza lupta anticoruptie si independenta judiciara". De remarcat ca, desi comunicatul este semnat doar de presedintii celor doua camere, el este emis in numele Parlamentului. De altfel, Opozitia a protestat vehement fata de utilizarea de catre cei doi a imaginii Parlamentului.