Fostul ministru al Sanatatii Vlad Voiculescu a anuntat marti, peFacebook, ca a fost citat la DNA ca martor in dosarul constituit in urma plangerii penale facuta de managerul Spitalului "Sfanta Maria" din Capitala, Narcis Copca, impotriva sa, pentru ca ar fi blocat, anul trecut, transplantul pulmonar la unitatea spitaliceasca.

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

"Am fost citat si astazi am mers la DNA. Ca martor.Dosarul este cel deschis in urma plangerii penale de anul trecut facuta impotriva mea de distinsul domn manager Copca. Faptul ca am fost citat ca martor, cred ca spune ceva despre cat de serioase sunt acuzatiile distinsului domn. Profesionalism. Asta poti cu usurinta sa observi la procurorii DNA. Dadaism. Asta poti cu usurinta observa in plangerea penala intocmita de domnul manager de spital Copca, in stilul caracteristic. Dupa inchiderea dosarului, imi va face o deosebita placere sa va prezint aceasta capodopera literara", a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a adaugat le-a explicat procurorilor modul in care s-a facut acreditarea centrului de transplant pulmonar de la Sfanta Maria, dar si cum se petrec lucrurile in general in transplant in Romania.

"Recunosc ca mi-a facut placere sa explic procurorilor mai multe despre modul in care s-a facut acreditarea centrului de transplant pulmonar de la Sfanta Maria, despre discutiile cu oamenii din domeniul acesta, dar si despre cum se petrec lucrurile in general in transplant in Romania! Am lasat si ceva frumos in scris, scripta manent. Urmariti asadar ce se intampla in transplant... in spitale si in dosare! O sa (continue sa) fie interesant!", a notat in postarea sa fostul ministru al Sanatatii.

Narcis Copca a anuntat, pe 23 noiembrie, ca a depus o plangere penala impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, pentru abuz in serviciu, dupa ce Inspectia Sanitara de Stat a facut un control la aceasta unitate medicala in cazul acreditarii centrului de transplant pulmonar.

In plangerea penala se solicita organelor de cercetare "investigarea si sanctionarea activitatilor cu caracter posibil infractional" desfasurate de catre Ministerul Sanatatii prin reprezentantul sau Vlad Voiculescu".

Inspectia Sanitara de Stat a spus in urma controlului la Spitalul Sf. Maria din Bucuresti ca desi laboratul de analize exista in structura organizatorica, acesta nu exista de fapt.